Tasokeräimessä keruuputkisto on yleensä vaakatasoon asennettu kupariputkisto. Jokaiseen keräinputkeen on liitetty absorptiopinnan kasvattamiseksi sivulevyt. Levyt ja putket on pinnoitettu selektiivisellä absorptiopinnoitteella, joka imee lämpöenergian muttei luovuta sitä ulospäin. Keräinputkisto on sijoitettu eristettyyn koteloon ja aurinkoon päin oleva taso on rakennettu vähärautaisesta ja usein strukturoidusta tai erikoispinnoitetusta lasista. Tällainen lasi läpäisee lämpösäteilyn huomattavasti paremmin kuin normaali lasi. Tasokeräimillä päästään noin 35–75 prosentin hyötysuhteeseen ja niiden stagnaatiolämpötila (virtaukseton ja häviötön lämpötila) on 170–180°C. Kallistuskulman ollessa 45 astetta, on vuotuisen lämmöntuoton ero noin 5 %, mikäli keräimen suunta vaihtuu lounaan ja etelän välillä. Tasokeräin voidaan sijoittaa myös loivalle katolle, koska se vapautuu lumipeitteestä aikaisin alkaen näin tuottaa energiaa.

TASOKERÄIMIEN TOIMINTA

Takaisin

Tehokas tasokeräin SIRIUS tarjoaa 100% kattavuuden kuuman veden kysyntään kesällä.Suotuisa hinta-laatusuhde maksaa investoinnin takaisin suhteellisen lyhyessä ajassa. Tästä syystä tasokerääjiä suositellaan erityisesti suuriin investointihankkeisiin.


Karkaistusta lasista tehtyjen prismaruutujen käyttö keräimen kannessa lisää auringon säteilyn imeytymistä. Keräimen muotoilu mahdollistaa tasokeräimien asentamisen sekä pysty- että vaaka-asentoon.


Tasokeräimiä on tarjolla kaksi versiota:


SIRIUS - jossa keräimen kupariarkit on päällystetty erityisellä mustalla päällystelakalla

SIRIUS PLUS - yhtenäinen kupariarkki, jossa metallikerros on päällystetty erittäin imukykyisellä päällystelakalla, mikä edelleen lisää keräimen tehokkuutta.


Sirius ja Sirius Plus tasokeräimien korkean laadun ja tehokkuuden vahvistaa arvostettu Solar Keymark sertifikaatti, joka todistaa niiden olevan   eurooppalaisten standardien EN 12975 ja EN 12976 vaatimusten mukaisia.Biawar Sirius tasokeräimillä on 10 vuoden valmistajan takuu ja niihin on saatavilla kaikki varaosat.
Etusivulle

Kupariputki

Prismalasi

Tiiviste

Vaimennin

Mineraalivilla-

eristys

Takaseinä (alumiinilevy)

Virtaus-

putket

Keräinputki

säiliöön

SIRIUS PLUS - läpileikkaus