TYHJIÖPUTKIKERÄIMIEN TOIMINTA

Takaisin

Tyhjiöputkikeräimissä lämmönkeruuputkisto on sijoitettu eristeenä toimivan tyhjiöksi imetyn lasiputkilon sisälle. Tällöin tyhjiöputki toimii kuten läpinäkyvä termospullo. Tyhjiöputki on myös sisäpinnaltaan pinnoitettu selektiivisellä pinnoitteella kuten tasokeräinkin. Valmistajasta riippuen tyhjiöputkien takana voi olla heijastuspinta, jolla aurinkoenergiaa kerätään myös putken takapinnalta. Tyhjiöputkirakenne tehostaa aurinkoenergian hyödyntämistä, koska rakenne ei ole riippuvainen säteilyn tulosuunnasta, kuten tasokeräimet. Samaten voidaan hyödyntää myös hajasäteilyä, eli lämpöä saadaan talteen myös pilvisellä säällä. Tyhjiöputkikeräimillä päästään 35–85 prosentin hyötysuhteeseen stagnaatiolämpötilan ollessa 230–250°C.

Hevelius tyhjiökeräimet ovat pitkälle kehitettyjä ja ovat aurinkoteknologian huipputuotteita. Ne koostuvat kaksikerroksisista lasiputkista, ns. Heat pipe-rakenne. Tämä rakenne eliminoi keräimen ulomman putkenseinämän lämpöhäviön, joka takaa parhaan eristyksen kaikissa sääolosuhteissa. Tärkeä piirre Hevelius tyhjiöputkikeräimissä on niiden tiivis rakenne, jonka ansiosta putkilla on pitkä käyttöikä.Hevelius tyhjiöputkikeräimiä on tarjolla kaksi versiota:


Hevelius SCM-15 58/1800 - 15 tyhjöputkea, halkaisija 58 mm ja pituus 1800 mm

Hevelius SCM-20 58/1800 - 20 tyhjiöputkea, halkaisija 58 mm ja pituus 1800 mm


Molemmat keräimet voidaan yhdistää perinteisillä Hevelius joustavilla Conex SCM  ruostumattomilla teräsliittimillä.


Suuren pinta-alan (2,44 m2 Hevelius SCM-15 keräimissä ja 3,10 m2 Hevelius SCM-20 keräimissä) ja pienen virtausvastuksen vuoksi nämä keräimet sopivat käytettäväksi erityisesti suurissa sijoituskohteissa (hotellit, majatalot ja vastaavat).

Hevelius aurinkokeräimet voidaan asentaa sarjaan tai rinnan.


Hevelius tyhjiökeräimien korkean laadun ja tehokkuuden vahvistaa arvostettu Solar Keymark sertifikaatti, joka todistaa niiden olevan   eurooppalaisten standardien EN 12975 ja EN 12976 vaatimusten mukaisia.
Biawar Hevelius tyhjiöputkikeräimillä on 5 vuoden takuu ja niihin on saatavilla kaikki varaosat.

Tyhjiöputkikeräimet Tyhjiöputkikeräinpaketit

Kondensaattori

vastaanottaa lämpöä

Kupariputki (heat pipe)

Pinnoitettu imukykyinen alumiinikalvo

Alkoholiseos kaasuuntuu ja

kiertää putkessa

Ulompi lasiputki

Sisempi lasiputki

Tyhjiö

Jäähtynyt neste palaa putken pohjalle uutta kiertoa varten